2016-05-09-8
2016-05-09-9
2016-05-09-11

 

BELLAMYPARK – VLISSINGEN
In dienstverband van OKRA Landschapsarchitecen

Het Bellamypark is het horeca plein van Vlissingen. Hier wordt het 5 mei festival gevierd en vind de jaarlijkse kermis plaats.

De voormalige Koopmanshaven is in de jaren 1910 gedempt waarna het Bellamyplein ontstond, na verschillende inrichtingen gekend te hebben diende het ‘plein’ in 2010 voornamelijk als honden uitlaatplaats en parkeerterrein.

OKRA won de inschrijving voor de nieuwe herinrichting en maakte van het Bellamyplein weer een plein met allure.

De natuurstenen omranding volgt de contouren van de oude haven waar rondom ruimtes zijn ontstaan met het shared space principe.

Door het verplaatsbare meubilair en beplantingsvakken is de ruimte flexibel in te delen. Hierdoor is het verblijf op door-de-weekse dagen aangenaam terwijl er ook veel ruimte beschikbaar kan worden gemaakt voor evenementen.De randen van het plein hebben een nieuw profiel gekregen met aandacht voor de verschillen in functies achter de omringende gevels. Er is nu – waar nodig – voldoende ruimte voor terrassen, bevoorrading en flanerend publiek.De horeca-ondernemers geven zelf aan dat door de herinrichting van het plein, waarop de terrassen naar behoefte kunnen worden uitgebreid, hun bedrijfsvoering is verbeterd.

Eigen inbreng:
Ontwerp begeleid vanuit OKRA van VO+DO t/m esthetische besteksbegeleiding.

Fotografie: Annie Beugel Fotografie

Bellamypark, Vlissingen

In dienst van OKRA

Jaartal: 2010